Nieuws Actueel

Lek gedicht; Sportiom Den Bosch weer open

,,Er is een noodverband aangelegd en momenteel wordt gewerkt aan de definitieve reparatie,'' meldt woordvoerder Ron van Kuijk. Maandag ontdekten medewerkers rond 16.30 uur dat er water in de kruipruimte stond.

Van onze redactie 24 februari 2016

Sportiomzwemparadijsdenboschopen

Een zuigleiding van de filterinstallatie bleek te zijn gesprongen. In totaal vloeide 50 kubieke meter water weg. De brandweer had aardig wat tijd nodig om het gelekte water weg te pompen. Het doelgroepen- en instructiezwembad is gewoon geopend. Het aquafungedeelte kan mogelijk vandaag weer open, en anders morgen.

Vanwege een gesprongen waterleiding was het subtropisch zwemparadijs AquaFun van het Sportiom ook dinsdag nog gesloten. Het doelgroepenbad en wedstrijdbad waren gewoon open.

Volgens woordvoerder Ron van Kuijk werd het lek maandag rond 16.30 uur ontdekt. "Het gaat om een zuigleiding van de filterinstallatie die is gesprongen in de kruipruimte", meldt hij. "Daardoor is zo'n 50 kubieke meter water weggevloeid."

Een grootschalig watertransport van de brandweer uit Rosmalen was maandag enige tijd bezig om het gelekte water weg te pompen. De brandweer liet het water op het plein voor het Sportiom lopen.

Volgens de woordvoerder hebben bezoekers nauwelijks overlast ondervonden van de gesprongen leiding. "In het AquaFungedeelte was rond die tijd niemand aanwezig. Het is vervelend, maar heel veel bijzonders is er niet aan de hand. Het zwembad is niet leeggelopen of zo. Het gaat om het buffergedeelte met water dat wordt rondgepompt en gefilterd. Daar is een deel van weggevloeid."