Nieuws Actueel

Lekker cool de nieuwe dag in

TOM KUIPER 20 november 2015

Wimhoficemanbad

"Ondernemers zijn constant bezig met keuzes maken", zegt Wim Hof (56) alias The Iceman. Daarom moet je direct bij het opstaan de stress zien te doorbreken. Als je de stress van gisteren weer meeneemt, is het veel lastiger vandaag scherpe keuzes te maken." Hof, die verschillende kouderecords op zijn naam heeft staan, gelooft niet in een ideaal tijdstip om op te staan. "Dat is voor iedereen anders."

Wel heeft hij drie tips die volgens hem de dag kunnen maken of breken.

1

Doe bij het wakker worden eerst, liggend in bed, 10 tot 15 minuten ademhalingsoefeningen. Hierdoor vloeit zuurstofrijk bloed naar je lichaamscellen en geef je je lichaam een kickstart. Vervolgens stap je onder de douche. "Eerst warm en dan koud", zegt Hof. "Zo maak je bewust contact met je lichaam en breng je het in opperste staat van paraatheid."

2

Na het afdrogen is het tijd voor lichaamsbeweging. Maar eerst 25 keer diep in- en uitademen. "De laatste uitademing laat je rustig gaan. Maar je wacht met opnieuw inademen. Dan ga je je opdrukken. Je zult zien dat je meer kracht hebt dan normaal. En dat geldt voor je hele dag, je zult meer energie en controle hebben."

3

Ga pas eten wanneer je echt honger hebt, je lichaam zit vol energie. 'Modereren noemt Hof dat - ook toe te passen op smartphone- en internetgebruik gedurende de dag. "Door in de ochtend de controle te nemen, ben je de hele dag in staat scherpere beslissingen te nemen, kleine én grote."

The Iceman

Wim Hof liep blootsvoets een halve poolmarathon en beklom in korte broek de Kilimanjaro. Optimale lichaamscontrole: daar kunnen ondernemers van leren.