Nieuws Actueel

Lekker Nederlands: liedteksten met een dikke knipoog

Van onze redactie 18 april 2015

Image 4860671

Het jongste project van Nick en Simon heet Lekker Nederlands en is de nieuwe zaterdagavondvulling van SBS 6. "Het heeft met muziek te maken, past in ons tijdschema en we strijden tegen Jurk!", zo somt Simon Keizer de redenen op om ja te zeggen. Volgens Nick Schilder woog ook het creatieve aspect mee. "Het is een perfecte kans ons als singer-songwriters te laten zien en de kijker een inkijk in het schrijfproces te geven."

Muzikale strijd In Lekker Nederlands nemen Nick en Simon het op tegen Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven in een muzikale strijd om de origineelste Nederlandse tekst van bestaande megahits. Zo klinkt All about that bass van Meghan Trainor na een Nick en Simon-metamorfose als Alles wat je leest. "De teksten zijn met een dikke knipoog. We mogen helemaal los, leuk! Maar ik verwacht niet dat er een nummer 1-hit uit voortvloeit", dekt Nick zich alvast in.

De mannen strijden onder leiding van Do, die meezingt tijdens de opening en het eindlied, een nieuwe versie van het Wilhelmus. Ze is blij dat dit kan. "Als ik niet mee mocht zingen, zou ik gek worden."

Voor Do is het haar debuut als spelleider bij SBS. "Ik zeg niet dat het makkelijk is, maar het gaat tot nu toe vanzelf." Ze heeft iedereen goed onder de duim. "Meestal laat ik hen ratelen, dat is het grappigst. Maar af en toe moet ik op de rem trappen."

Lekker Nederlands. Elke zaterdag op SBS 6, 21.30 uur.