Nieuws Actueel

Leonie Grafen (23) neemt bloemisterij Het Hofje in Hengelo over

Van onze redactie 9 december 2014

Tijdens haar opleiding kwam Grafen voor het eerst in aanraking met het vakgebied Groen. Ze bleek een geboren talent bloemschikken te zijn, maar door omstandigheden kwam ze later toch in de sector Transport en Logistiek terecht.

Afgelopen zomer kwam ze plots zonder werk, waarna de liefde voor creativiteit en groen weer begon te kriebelen. “Mijn moeder wist dat de eigenaar van bloemisterij Het Hofje aan de Josef Haydnlaan 58 in Klein Driene door privéomstandigheden overwoog te stoppen. Ik ben toen met hem en pandeigenaar Weegink om de tafel gaan zitten en na enkele gesprekken was de deal rond”, aldus de kersverse onderneemster. De nieuwe naam van de bloemisterij is Twente Roos.

GeurkaarsenNaast bloemstukken gaat Grafen ook de populaire Yankee Candle geurkaarsen in haar winkel verkopen.

ROZ HengeloLeonie heeft bij het opstarten niet alleen veel steun gehad van haar familie en vrienden, maar ook van ROZ Hengelo. Zij adviseren, begeleiden en coachen jonge startende ondernemers bij hun financiering en het opstellen van een businessplan. “Ik ben vorige maand opengegaan en sta nu in mijn eigen droom; ik kan het nog niet geloven. Zo zie je maar weer, als je echt iets wilt kan het ook gebeuren, maar je moet wel bereid zijn er hard voor te werken!”