Nieuws Actueel

Lerato (9) is Belastingdienst zat

Lotte Grimberg 20 juli 2015

Lerato
Het zal je maar gebeuren. Niet mogen werken, maar wel belasting moeten betalen. De 9-jarige Lerato van Gelder moet volgens de Belastingdienst maar liefst 1.636 euro betalen, inclusief boete omdat ze eerder al verzuimde te betalen aan de fiscus. "Ik mag helaas nog niet werken en heb niet zoveel zakgeld", schrijft ze in een brief aan de Belastingdienst.

Moeder Connie belde na het ontvangen van de eerste brief gelijk de Belastingdienst. Zij beloofde de fout op te lossen. Maar het telefoontje mocht niet baten. De brieven blijven maar komen. Naast de aangiftebrieven, viel er ook nog een acceptgiro voor het betalen van 565 euro Bijdrage Zorgverzekeringswet op de mat.

"Ze kunnen toch zien dat ik geen volwassene ben", zei ze zondag in het Jeugdjournaal. Lerato is helemaal klaar met de blauwe enveloppen die maar blijven komen. Ze besloot daarom dit weekend een officiële klacht op te sturen met een handgeschreven briefje.

De Belastingdienst heeft laten weten dat Lerato niet hoeft te betalen. Het is een fout van de dienst zelf. Er wordt volgens de woordvoerder van de Belastingdienst een oplossing gezocht voor het probleem.