Nieuws Actueel

Leuk voor onder de kerstboom: carbon vlinderdas à 8900 euro

Stijn Tielemans | Foto: Rianne den Balvert 10 december 2015

Carbon sieraden Ron van den Bosch Woerden Masters of Luxury

Woerdenaar Ron van den Bosch stopt als juwelier om zich toe te leggen op zijn carbonsieraden en -tassen voor de rich and famous. Met zijn lijn wil hij de bezoekers verleiden van de Masters of Luxurybeurs die tot en met maandag duurt. Zijn pronkstuk is een vlinderdas van carbon die is ingelegd met 42 briljanten.

Lees ook:Masters of LXRY-oprichter Yves Gijrath: 'Ondernemen is gewoon een straf'

Zijn damestassen, armbanden, hangers, bustiers en flessieraden - allemaal van carbon - waren in oktober dit jaar al te zien tijdens de Mercedes-Benz Fashionweek in New York: modellen paradeerden met zijn creaties op de catwalk in Hollywood bij de LA Fashionweek. De Woerdenaar had dit voorjaar ook een modeshow tijdens het filmfestival van Cannes.

Niet goedkoopHet was niet goedkoop om zijn collectie op deze bijzondere plekken te showen, wel nuttig. Want alleen zo ziet zijn doelgroep van allerrijksten wat hij maakt en wie hij is, legt Van den Bosch uit aan het AD. "Bustiers van carbon zie je nergens en in Hollywood worden ze ook echt gedragen."

Na 25 jaar stopt hij met het juweliersvak. Zo kan hij zich fulltime richten op zijn eigen designs. "Alles zelf ontwerpen en maken, nationaal en internationaal je gezicht laten zien en deelnemen aan exclusieve beurzen kost veel tijd. Dus moet je kiezen", zegt de juwelier en goudsmid die zijn winkel aanhoudt, maar zijn vitrines vanaf half januari alleen nog vult met eigen werk.

DwarsDe keuze voor carbon is ook ingegeven door de vraag naar goud die volgens hem terugloopt. "Mijn carboncollectie is tussen de 90 en 100 procent uniek, vandaar dat er zoveel interesse is. Het materiaal is niet per se bijzonder, maar je koopt wel een stukje kunst met handgemaakte passie. Ik houd van dwars en anders."

Van den Bosch vliegt de wereld over en toont zijn carbon het liefst tussen de glimmende sportwagens op exclusieve fairs, zoals Top Marques in Monaco. Dit weekend exposeert hij voor de tweede keer op de Masters of Luxury (voorheen Miljonairsfair) in de RAI. Vorig jaar verkocht hij op de rijkenbeurs de twee carbon tassen. "Een bevestiging dat ik goed bezig ben", vindt hij.

DamesmagneetDit keer verwacht hij meer kwijt te raken. De Woerdenaar neemt alleen al vijftien handtassen meer waarvan de prijs begint bij 1500 euro en afhankelijk van het model kan oplopen tot 2500 euro. "Dames en tassen, dat is een eenheid. Na veel denken en ontwerpen heb ik de collectie nu verbreed. Die werken als een magneet op de dames." Voor mannelijke bezoekers heeft hij riemgespen en manchetknopen en vlinderdasjes van carbon in allerlei kleuren of met Swarovski-kristallen.

DiamantVoordeel van de Masters of Luxury is dat bezoekers niet op de centen hoeven letten. "Het draait daar allRooneen om mooie en exclusieve spullen. Dat is voor ondernemers leuk, maar het mes snijdt aan twee kanten; de mensen krijgen er iets voor terug. Eigenaars van een Ferrari vinden mijn producten interessant, want carbon past bij formule 1 en bij luxe auto's."

De afgelopen weken was Van den Bosch druk met het ontwerpen van een nieuwe lijn waarin hij carbon combineert met diamant.