Nieuws Actueel

Levendige handel Charlie Hebdo op Marktplaats

Rik Nizet 14 januari 2015

Nog voordat het nieuwe nummer van Charlie Hebdo in de winkels ligt, wordt het al aangeboden op Marktplaats. Diverse particulieren bieden exemplaren aan, waarvoor al bedragen tot 90 euro worden geboden.

Stormloop op eerste Charlie HebdoMarktplaats verkoopt JeSuisCharlie-shirtsSchool weigert Charlie HebdoHerdenking: Wereld rouwt en verbindtTerugblik: Drie inktzwarte dagenZo heeft iemand die zich op de veilingsite John de Groot noemt, familie in Frankrijk wonen. Die komt vrijdag in Nederland op bezoek, en hij heeft zijn gasten gevraagd vijf stuks mee te nemen, zo vertelt de Hagenaar telefonisch aan het ANP. Daarvoor boden vijf bieders dinsdagavond al 185 euro in totaal.

Na het gesprek met het ANP verdween de advertentie van Marktplaats. John verklaarde dat hij al alle exemplaren verkocht heeft.

Ene Jeroen uit het Limburgse Heythuysen had dinsdagavond al negen biedingen binnen, variërend van 10 tot 90 euro. Aan de telefoon verklaarde hij dat het nog niet zeker is dat hij kan leveren. Hij hoopt erop dat hij ergens in een boekwinkel exemplaren van het speciale nummer kan bemachtigen.

BetapressLangs het 'officiële kanaal' van tijdschriftendistributeur Betapress zullen vijfhonderd exemplaren van Charlie Hebdo naar ons land komen. Die worden verspreid over zestig tot tachtig verdeelpunten. Er worden in totaal 3 miljoen exemplaren gedrukt. Het is het eerste nummer na de bloedige aanslag van vorige week woensdag in Parijs.