Nieuws Actueel

Leveringsproblemen Lego in kerstperiode: ook bij ons?

Van onze redactie 22 oktober 2015

Image 5364295

Hoewel het zo goed gaat met het Deense bedrijf dat het gaat uitbreiden, waarschuwt het wel voor de korte termijn. ,,We zullen niet in staat zijn om alle opdrachten afkomstig van klanten in de rest van het jaar te leveren", aldus een woordvoerder. ,,Onze fabrieken draaien op maximumcapaciteit en we doen er alles aan om aan de vraag te voldoen."Over welk speelgoed het precies gaat, wil de woordvoerder niet zeggen. Ook is niet duidelijk welke landen met Kerst in de problemen kunnen komen.

Bart SmitBart Smit maakt zich vooralsnog geen zorgen, hoewel de speelgoedwinkel niet weet of de leveringsproblemen ook in Nederland gaan spelen. ,,Niemand weet precies hoe het gaat lopen", zegt een woordvoerster. ,,Maar onze inkopen worden gepland en ruim van tevoren gedaan. Voorlopig hebben we nog voorraad zat." Ook Lego heeft laten weten dat alle orders die al binnen zijn, wel afgerond zullen worden.

Bol.comWebwinkel Bol.com maakt zich nog geen zorgen. ,,We bereiden ons al maanden voor op de extra vraag naar cadeautjes die zullen komen tijdens de feestdagen", laat het bedrijf weten. ,,Wij maken ons op dit moment geen zorgen over onze Lego-voorraad." Helemaal uitsluiten van problemen rond Kerst kan ook Bol.com niet. Maar, zo laat het bedrijf weten, mochten er toch problemen ontstaan: ,,Dan communiceren we dat direct in de winkel."

IntertoysIntertoys kan zijn klanten niet op voorhand gerust stellen over de Nederlandse levering. ,,Geen commentaar", aldus een resolute woordvoerder. Ook blijft onduidelijk of het bedrijf al overleg heeft gehad met Lego.

UitbreidenOm de grote vraag aan te kunnen, breidt Lego uit. Het concern maakte woensdag bekend dat er komende jaren 3000 banen bijkomen op de fabriek in Monterrey in Mexico. Het complex wordt circa 190.000 vierkante meter groter. Het gaat om een uitbreidingsplan dat loopt tot en met 2022 waarmee meer dan honderd miljoen euro is gemoeid. Het bedrijf sprak zelf van een driecijferig miljoenenbedrag. Sinds 2010 is het personeelsbestand al met meer dan 50 procent verhoogd tot ruim 15.000 werknemers.