Nieuws Actueel

Licht herstel op Europese beurzen

Van onze redactie 27 mei 2015

Image 4951503

,,Per saldo zit er weinig beweging in de beurzen. De AEX-index beweegt de laatste tijd grofweg tussen de 480 en 510 punten, en we zitten weer een beetje aan de bovenkant van die range. Grote stappen verder omhoog zitten er waarschijnlijk niet meer in, maar het rendement voor het jaar is al gemaakt", aldus Sijmen Plomp, partner bij Ambassador Investments.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het einde van de ochtend 0,5 procent hoger op 498,56 punten. De MidKap klom 0,3 procent naar 751,86 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen 0,3 tot 0,7 procent.

Ahold

De hoofdindex in Athene steeg 0,7 procent. Vertegenwoordigers van de Griekse regering praten woensdag in Brussel opnieuw met hun schuldeisers, in een poging tot overeenstemming te komen over de verdere verstrekking van noodleningen aan Griekenland.

Ahold won 0,6 procent in de AEX en maakte daarmee een aanvankelijk verlies goed. Het supermarktconcern wist zijn winst in het afgelopen kwartaal te verviervoudigen. Volgens analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen viel het resultaat aan de operationele kant wel wat tegen. Ahold deed geen nadere mededelingen over de onlangs aangekondigde fusiegesprekken met het Belgische Delhaize (plus 0,2 procent).

NN Group

Verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) verloor 1,4 procent. ING (plus 0,8 procent) heeft opnieuw aandelen NN verkocht, waardoor het belang in het voormalige bedrijfsonderdeel is afgenomen tot 42,4 procent.

In Dublin klom Aer Lingus 1,9 procent. De Ierse overheid doet haar belang van 25 procent in de budgetmaatschappij over aan IAG, het moederbedrijf van British Airways en Iberia. Door de deal is IAG (plus 1,5 procent) weer een stap dichter bij de volledige overname van Aer Lingus.

De euro was 1,0920 dollar waard, tegen 1,0885 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,2 procent duurder op 58,74 dollar. De prijs van Brentolie steeg 1 procent tot 64,33 dollar per vat.