Nieuws Actueel

Lichte winsten op Europese beurzen

Van onze redactie 11 november 2014

In Amsterdam sloot de toonaangevende AEX-index 0,1 procent hoger op 415,18 punten en eindigde de MidKap 0,3 procent in de plus op 612,76 punten. De belangrijkste graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs kregen er 0,2 tot 0,5 procent bij.

Vodafone steeg in Londen 5,4 procent na een verhoging van de winstverwachting voor dit jaar. De omzet van het telecomconcern daalde het afgelopen kwartaal bovendien minder sterk dan analisten in doorsnee voorzagen. In Frankfurt werden de kwartaalcijfers van Henkel, bekend van merken als Persil en Schwarzkopf, beloond met een koerswinst van 4,6 procent.

Fugro

Fugro stond onderaan de AEX met een min van 9,5 procent. Beleggers namen winst in de bodemonderzoeker na de stijging van ruim 49 procent op maandag. KPN profiteerde van de sterke cijfers van zijn Britse concurrent Vodafone. Het telecombedrijf was met een plus van 1,8 procent de sterkste stijger in de AEX. Supermarktconcern Ahold volgde met een plus van 1,5 procent.

In de MidKap won Vopak 1,9 procent. Het bedrijf is ondanks de uitdagende marktomstandigheden optimistischer geworden over het te behalen resultaat dit jaar. Bij de kleinere fondsen viel Ballast Nedam opnieuw op met een plus van 7,8 procent. De bouwer liet weten geen verklaring te hebben voor de recente opmars van het aandeel.

Beter Bed

De handel in het aandeel Beter Bed werd op last van de AFM opgeschort na een fout in het register voor belangmeldingen van de beurswaakhond. In het register stond dat Breedinvest zijn belang in de beddenverkoper flink had uitgebreid, terwijl het belang juist was verkleind. De handel werd om 11.45 uur hervat. Beter Bed sloot 2,2 procent hoger.

De euro was 1,2450 dollar waard, tegen 1,2431 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,4 procent tot 77,07 dollar. Brentolie werd 1,4 procent goedkoper en bracht per vat 81,25 dollar op.