Nieuws Actueel

Lieché Beauté en Pedicuresalon Saskia samen in De Veer’n Hof

Van onze redactie 15 juni 2015

Lieche Beaute Pedicuresalon Saskia Lieke Scholteint Hoff Saskia Oostdijk Carloter Ellen

„Ik heb een poosje een praktijk aan huis gehad, maar was op zoek naar iets anders”, begint Lieke te vertellen. „Op een verjaardag van wederzijdse buren kwam ik Saskia tegen. Zij werkte als ambulant pedicure en was óók op zoek naar praktijkruimte. En ze wist dat in het Rode Kruisgebouw de Veer’n Hof een plek vrijkwam, omdat mensendiecktherapeut Elvira van Daal naar gezondheidscentrum Het Stroaten is verhuisd.”

‘Versterken elkaar’

Twee weken geleden werden de deuren geopend. „We versterken elkaar”, zegt Scholte in ’t Hoff. „Ik ben meer van de nagellakjes en het beautygedeelte, Saskia is er voor de voeten. Klanten van elkaar afpakken is niet aan de orde. We hadden beiden al onze eigen klantenkring. En die is alleen maar groter geworden.”

Opmerkelijk genoeg hebben beide vrouwen een achtergrond in toerisme. Scholte in ’t Hoff heeft de opleiding Leisure & hospitality host afgerond, maar zag zichzelf niet jarenlang in de toerismebranche werken. „Ik heb altijd al wel iets gehad met make-up en uiterlijke verzorging. Dat was voor mij aanleiding om de opleiding Allround beauty expert te volgen.”

Oostdijk werkte bij een reisbureau, maar kwam in een functie terecht waarin ze nog maar weinig direct contact met klanten had. „Ik miste de ‘echte’ mensen. Dat contact heb ik in dit beroep volop. Al zitten ze niet altijd even ontspannen in de stoel. Maar ik heb altijd al wel ‘iets’ met voeten gehad. Ik kan heel gelukkig worden van een stel ongelukkige voeten”, zegt ze lachend.

Foto: Lieke Scholte in ’t Hoff (links) en Saskia Oostdijk hebben een nieuwe praktijk in het Rode Kruisgebouw De Veer’n Hof (Carlo ter Ellen).