Nieuws Actueel

Linkedin-kennissessies voor ZZP'ers

Kennisbemiddelaar HeadFirst organiseert in november door het hele land speciaal voor ZZP’ers vijf kennissessies 'Verwerf opdrachten met jouw LinkedIn-profiel'. Een digitaal netwerk als LinkedIn speelt voor ZZP’ers, ook wel zelfstandig professionals (zp’ers) genoemd, een steeds belangrijkere rol bij het verwerven van opdrachten. Een goede presentatie en positionering kan doorslaggevend zijn. LinkedIn-expert Annelies van Teledo vertelt hoe zp’ers hun profiel kunnen optimaliseren om meer in het oog te springen van opdrachtgevers.

De Ondernemer 29 oktober 2015

Linkedingroot

Bij meer dan de helft van de verworven opdrachten wordt het eerste contact tussen de zelfstandig professional en de opdrachtgever online gelegd. Dankzij een goede online positionering op onder andere LinkedIn halen zp’ers steeds vaker nieuwe opdrachten binnen. Maar hoe doe je dat precies? En hoe zorg je dat je hier opvalt? In een interactieve kennissessie gaat LinkedIn-expert Annelies van Toledo in op alle zakelijke mogelijkheden van dit sociale medium. Zij geeft onder meer tips voor het inrichten van een LinkedIn-profiel om daarmee de vindbaarheid van de zp’er voor potentiële opdrachtgevers te vergroten. Daarnaast is tijdens de gehele avond een fotograaf aanwezig die direct kosteloos een professionele profielfoto maakt. Tevens zijn de relatiemanagers van organisator HeadFirst bij de kennissessies aanwezig om zp’ers tips te geven voor de opbouw van hun cv.

Een pakkende cvNaast de online positionering is het voor zelfstandig professionals ook van groot belang hun ‘zakelijke levensverhaal’ te verpakken in een perfect cv. "Het verwerven van opdrachten bij opdrachtgevers buiten het huidige netwerk van de zp’er is niet makkelijk. Het enige wat de zp’er doorgaans heeft om de opdrachtgever te overtuigen hem uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek, is een korte, krachtige en relevante beschrijving van zijn carrière en een motivatie waarom de opdrachtgever nou juist hem moet inhuren", legt Paul van Leeuwen, Manager Supplier Relations bij HeadFirst, uit.

Programma 'Verwerf opdrachten met jouw LinkedIn-profiel'

18:00 uur - Inloop met broodje en drankje18:30 uur - Presentatie door LinkedIn-expert Annelies van Toledo19:15 uur - Pauze19:25 uur - Hervatting presentatie Annelies van Toledo20:00 uur - Uitgebreide borrel met netwerkgelegenheid

Locaties en data

Utrecht, Experience Center Dutch Network Group – donderdag 5 novemberGroningen, De Coendersborg – dinsdag 10 novemberApeldoorn, Fletcher Hotel Apeldoorn – woensdag 18 novemberHoofddorp, Kantoor HeadFirst – donderdag 19 novemberEindhoven, Holiday Inn Eindhoven – dinsdag 24 november

Aanmelden en kostenZP’ers die nog niet zijn ingeschreven bij HeadFirst en zp’ers met een Basic overeenkomst met HeadFirst betalen €99,- voor het bezoeken van één van de event. Aanmelden kan door te mailen naar events@headfirst.nl onder vermelding van de eventlocatie of -datum.