Nieuws Actueel

Lips slaat terug 'vanuit Dubai'

Rik Nizet 11 september 2014

De voortvluchtige en failliet verklaarde Brabantse vastgoedhandelaar Roger Lips heeft zich woensdag en donderdag geroerd op Twitter. De vastgoedhandelaar, die zelden interviews of commentaar geeft, bijt van zich af en richt zijn woede op curator Flip Schreurs en op de SNS Bank. De curator is volgens Lips hersenloos en een leugenaar.Lees ook:ABN Amro krijgt Lips niet kapotCurator geeft Lips aanLips moet brommen'Ik voel me belazerd'Lipsjes kunnen fluiten naar hun geld

Roger Lips werd vorig jaar failliet verklaard. Hij staat voor meer dan 100 miljoen euro in het krijt bij verschillende banken. Hij is vooral bekend omdat hij een van de grote vastgoedklanten is die de SNS Bank in problemen brachten.

Lips suggereert dat de bank bewust schade heeft laten ontstaan om enkele ondernemers als zondebok weg te zetten.

@FlipSchreurs@HenkSnijders1 retweeten van een onware stelling ve riooljournalist die te dom is zaken echt te snappen is even zo hersenloos

— Roger Lips (@RogerLips) September 10, 2014

Op de vluchtDe vastgoedhandelaar sloeg eind vorig jaar op de vlucht toen hem duidelijk werd dat hij weer gegijzeld dreigde te worden omdat hij het werk van de curatoren continu frustreert. Waar hij is en waar vandaan hij twittert is niet duidelijk. Volgens de Telegraaf is het niet ondenkbaar dat Lips in Dubai verblijft. Volgens de advocaten zit Lips' partner, met wie hij vijf kinderen heeft, momenteel in Dubai. "Ik neem aan dat Lips ook in Dubai zit', aldus Schreurs, 'maar we hebben nog van niemand gehoord dat hij daar is gezien."

CuratorCurator Flip Schreurs die er maar niet in slaagt om contact met Lips te krijgen reageerde ook op Twitter. "Ik ben het met Roger Lips eens dat het goed zou zijn als zijn visie ook publiek wordt'', twitterde hij. "Ik meen oprecht dat het goed is als Lips zijn kant van het verhaal een keer vertelt'', voegde hij daar donderdag aan toe.

@RogerLips@FlipSchreurs Makkelijk ons allerlei zaken te verwijten terwijl je gevlucht bent. Kom terug uit Dubai en doe je verhaal.

— Henk Snijders (@HenkSnijders1) September 11, 2014

@FlipSchreurs@HenkSnijders1 en dat doen, wetende dat ander journaille dat overneemt is een fatsoenlijk jurist onwaardig

— Roger Lips (@RogerLips) September 10, 2014