Nieuws Actueel

Locked up in je lening

Rik Nizet 10 juli 2015

Zzp afbreken ondernemen boos groot

Nederland telt flink wat mensen die Locked Up in hun lening zitten. Een probleem dat nauwelijks bekend is. Kort gezegd kunnen ze hun huidige lening niet meer oversluiten naar een lening met gunstiger voorwaarden. Reden: de verscherpte leennormen. Omdat dit onderwerp wel toelichting nodig heeft, bedacht Geldshop om het in een infographic uit te leggen.

Wat feiten die naast de infographic nog relevant zijn:

1. 40% van de mensen met uitstaande leningen lost niet af, een flink deel hiervan zijn Locked Up en dreigt in de achterstand te komen.

2. Een significant deel van deze mensen komt bij het naderen van de pensioenleeftijd en het moment waarop ze opeens moeten aflossen in financiële problemen omdat ze een achterstand van betaling hebben.

3. Marktpartijen schatten de Locked Up omvang op 1 miljard euro aan uitstaand saldo, maar de gegevens van klanten zijn door marktpartijen de afgelopen jaren niet geactualiseerd. Of iemand nog steeds voldoet aan de leennorm (VKM = Verantwoord Krediet Maximum) kan alleen in een gesprek met hem of haar worden vastgesteld op basis van actuele gegevens.

4. Geldshop is de eerste onafhankelijke intermediair die een oplossing heeft bedacht en kan aanbieden.

5. Geldshop is de grootste onafhankelijke intermediair in consumptief krediet in Nederland met meer dan 1 miljard saldo aan uitstaande leningen. Geldshop wil maatschappelijk relevant zijn voor klanten bij het “verantwoord” bieden van tijdelijke financiele ruimte om levensdoelen dichterbij te brengen. Maar ook een relatie met ze aan te gaan door niet alleen te adviseren en bemiddelen voor hun lening, maar ook door hen nazorg te bieden na het sluiten van de lening.