Nieuws Actueel

Londense beleggers positief

Rik Nizet 1 mei 2014

De beurs in Londen noteerde donderdag rond het middaguur hoger, bij lage handelsvolumes. Beleggers reageerden positief op een reeks bedrijfsresultaten, terwijl ook een economisch cijfer uit het Verenigd Koninkrijk goed werd ontvangen.

Vanwege de viering van de Dag van de Arbeid hielden de beurzen in steden als Amsterdam, Brussel, Parijs en Frankfurt de deuren gesloten. De FTSE in de Britse hoofdstad stond aan het eind van de ochtend (Nederlandse tijd) 0,3 procent in de plus. Ook de kleinere beurzen in Kopenhagen en Dublin waren geopend, die noteerden verdeeld.

Uit cijfers van onderzoeksbureau Markit bleek dat de Britse industrie in april opnieuw is gegroeid. De groei bereikte het hoogste niveau van de afgelopen 5 maanden en evenaarde de hoogste niveaus van de afgelopen 3 jaar.

LloydsAan het bedrijvenfront won Lloyds terrein na de presentatie van beter dan verwachte kwartaalcijfers. Het aandeel van betaalzender BSkyB profiteerde van een flinke aanwas van nieuwe abonnees bij het bedrijf.

De euro was 1,3880 dollar waard, tegen 1,3868 dollar bij het slot van de Europese handel op woensdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,5 procent tot 99,26 dollar per vat. Brent werd 0,7 procent goedkoper op 107,34 dollar.