Nieuws Actueel

Loonkloof neemt af in meeste beroepen

Rik Nizet 23 mei 2014

Het bruto loonverschil tussen mannen en vrouwen nam in 2013 in de meeste beroepen af. Vooral bij administratieve medewerkers en machine operators is het verschil kleiner geworden. Dit blijkt uit de Loonwijzer/Monsterboard Wage Index, een rapport dat inzicht geeft in de loonontwikkeling en de arbeidsmarkt in Nederland. Mannen verdienen in iedere beroepsgroep nog wel meer dan vrouwen. Onder managers is de loonkloof het grootst, mannelijke managers verdienen maar liefst 20,7% meer dan vrouwen. Bij administratieve functies is de kloof het kleinst, daar is het verschil 2,4 procent in het voordeel van mannen.

Loonkloof managers groeitIn tegenstelling tot de meeste beroepsgroepen groeide de loonkloof voor managers vorig jaar. Het verschil groeide met 2,5%, mannen verdienen €5,10 (20,7%) per meer dan vrouwen. Naast onder managers steeg ook onder service medewerkers (+3,3%) en ongeschoolde arbeiders (+1,8%) het verschil. In de overige beroepen nam het verschil juist af. De afname was bij machine operators (-6,3%), administratieve medewerkers (-5,1%), ambachtslieden (-4,4%) en professionals (-3,1%) aanzienlijk. Onder technici (-0,9%) bleef de loonkloof vrijwel gelijk.

Optimisme"Even geleden liet het CBS zien dat de loonkloof kleiner wordt. Dat was op basis van data uit 2012. Wij kunnen nu ook op basis van cijfers van vorig jaar zien dat er reden voor optimisme is als we het over loonverschil hebben. Alleen mannelijke managers verdienen veel meer. In deze categorie zitten ook meer oudere werknemers en dan lopen de verschillen snel op omdat er meer uitschieters zijn. Dat lijkt niet fair. Wij vinden dat iedere werknemer gelijk beloond moet worden", zegt Paulien Osse directeur Stichting loonwijzer.

"Gelijke betaling voor mannen en vrouwen is niet alleen vanuit een ethisch perspectief belangrijk, ook voor de ontwikkeling van het personeelsbestand is het cruciaal. Er komen steeds meer jonge, talentvolle vrouwen op de arbeidsmarkt en die hebben we de komende decennia hard nodig in Nederland. Gelijke arbeidsvoorwaarden is een randvoorwaarde om die talenten aan boord te houden en te laten groeien naar leidinggevende posities", aldus Gian Zandonà, managing director bij Monsterboard.