Nieuws Actueel

Loopcentrum Nijverdal bindt strijd aan met Zilveren Kruis Achmea

NIJVERDAL - Als Zilveren Kruis Achmea niet buigt, wil orthopedisch schoentechnicus Willem Seves cliënten van zijn Loopcentrum in Nijverdal adviseren een andere zorgverzekeraar te nemen. Seves wil met zijn actie Achmea uitdagen om de besprekingen met de orthopedische branche te heropenen.

Van onze redactie 12 november 2015

Loopcentrum Nijverdal Willem Seves Lenneke Lingmont

Volgens de Nijverdalse ondernemer wil Achmea hem en zijn collega’s een zorgcontract in de maag splitsen waarvoor niet langer dezelfde kwaliteit zorg kan worden geleverd aan de 1.300 cliënten van zijn Loopcentrum die bij een van de Achmea- maatschappijen verzekerd zijn.

WeigerenSeves is in elk geval niet van plan het aangeboden contract te ondertekenen. Hij roept collega’s in den lande op om eveneens te weigeren. Want als Achmea slaagt, zullen andere zorgverzekeraars ‘hetzelfde grapje’ toepassen, vreest de schoentechnicus. Dat gaat ten koste van zijn cliënten die bij Achmea veel meer bij zullen moeten betalen om hetzelfde te krijgen als nu.

McDonalds OrthopedieHet gaat onder meer om steun-, therapie- en correctiezolen en om orthopedisch schoeisel dat al gauw 1.100 euro kost. Seves weigert om binnen de vergoeding van Achmea te blijven, omdat hij dan inferieure materialen zou moeten gebruiken. Hij zegt geen ‘McDonalds Orthopedie’ te willen leveren.

ActieBrancheorganisatie NVOS-Orthobanda geeft volgens de Nijverdaller weliswaar adviezen aan de zorgverzekeraars, maar die worden nogal eens in de wind geslagen. Of de organisatie loopt achter de feiten aan. „Daarom moeten de leden zelf in actie komen en massaal het nog niet afgeronde contractproces stopzetten.”

Reactie AchmeaWoordvoerder Christine Rompa van Zilveren Kruis Achmea is zich van geen kwaad bewust. „Schoentechnici hebben, waar het gaat om orthopedisch schoeisel, het tarief met elkaar bepaald. We hebben het gemiddelde genomen van de tarieven en baseren daar de vergoeding op. Als meneer Seves boos is, is hij eigenlijk boos op zijn collega’s die voordeliger kunnen leveren.”

Foto: Willem Seves (Lenneke Lingmont)