Nieuws Actueel

Loos alarm bij Jumbo

Rik Nizet 13 juli 2015

Jumbo logo pand 335

Het verdachte pakketje dat zondagavond bij een Jumbo-supermarkt in Groningen is gevonden, was een lege tas. Een specialist heeft ernaar gekeken en het bleek loos alarm. Dat heeft de politie zondagavond gemeld. Het gebied rond de winkel aan de Beren werd na korte tijd weer vrijgegeven.

Begin mei werd een explosief gevonden bij een Jumbo aan de Wilhelminakade in Groningen. Op 31 mei was er daadwerkelijk een explosie bij de pui van de winkel aan het Overwinningsplein. Op 6 juni werd de Jumbo bij de Euroborg ontruimd na een bommelding, maar dat bleek loos alarm.

De politie heeft beelden laten zien van een bommenlegger. Die waren gemaakt door een bewakingscamera op het Overwinningsplein. Ook liet de politie foto's zien van een witte emmer, waarmee de dader mogelijk het explosief heeft vervoerd. Verder hebben de rechercheurs enkele tientallen Groningers gevraagd of ze hun kookwekker mogen zien. De politie kan vanwege het onderzoek niet zeggen waarom ze precies op zoek is naar een kookwekker en om wat voor type het gaat. De politie heeft tot nu toe tientallen tips gekregen, maar de bommenlegger is nog niet opgepakt.