Nieuws Actueel

Loos alarm om 'Jumbo-bom'

Rik Nizet 14 augustus 2015

Jumbo logo pand 335

In het verdachte pakketje bij het Jumbofiliaan aan de Pastoor van Thiellaan in Rosmalen zat niets gevaarlijks. Het bevatte "een accu die piepte'', zo heeft onderzoek door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie aangetoond. De politie heeft het afgezette gebied vrijgegeven.

De winkel werd vrijdagochtend uit voorzorg ontruimd na een melding van een verdacht pakketje. Het was binnengebracht bij de postbalie in de winkel en er kwamen piepjes uit. Die bleken te komen van een accu die niet meer genoeg stroom kreeg. Er was in elk geval niks verdachts aan, aldus een politiewoordvoerder.

AfpersingJumbo is al een tijdje doelwit van afpersing. Bij twee winkels in Groningen werden explosieven achtergelaten en bij een Jumbo in Zwolle werd een explosieve stof gevonden in een verjaardagskaart.

Donderdag riep de politie de hulp van het publiek in bij de speurtocht naar de afperser. Het zou een man uit Groningen zijn tussen de twintig en veertig jaar. Hij eist een niet bekendgemaakte hoeveelheid bitcoins (virtuele munteenheid) van het supermarktbedrijf. Over de zaak zijn in ruim een dag tijd meer dan 260 tips binnengekomen.