Nieuws Actueel

Lorraine verkoopt één ding: quiche

Begin juni opende Orit Yashfe de quichewinkel 'Lorraine' in de meubelzaak van haar man in de Arnhemse Kerkstraat. Yafhse is afkomstig uit Israël en in 2002 afgestudeerd aan de Arnhemse kunstacademie, net als haar man Joy van Erven.

Piet Venhuizen, foto: Marina Popova 5 september 2016

Quiche Lorraine Arnhem Kerkstraat 1

Onverantwoord lekker snacken, maar op straat wel verantwoord ogen? Dan is misschien een 'meeneemquiche' van Lorraine in de Arnhemse Kerkstraat een idee. Ingrediënten: zanddeeg, katenspek, crème fraîche, Gruyèrekaas en ei. "Heel erg gezond is het misschien niet", erkent Orit Yashfe (42) van quichewinkel Lorraine, die sinds juni bestaat. Een alternatief is een vegetarisch exemplaar: gegrilde groente met geitenkaas of spinazie met rookkaas en feta. "In het weekeinde maak ik ook zalmquiche", zegt de kersverse onderneemster.

Velperpoort

Yafhse is afkomstig uit Israël en in 2002 afgestudeerd aan de Arnhemse kunstacademie, net als haar man Joy van Erven. "Vroeger organiseerden we samen kunstmanifestaties", vertelt laatstgenoemde. "In het oude station Velperpoort organiseerden we ook lezingen. Daar begon Orit op een gegeven moment ook eten te serveren."

Horeca

Zo is Yashfe in de wereld van de horeca terechtgekomen. Een poging een horecavergunning op Het Vertrek te krijgen mislukte. Nadien hadden ze een eetcafé in Tel Aviv, in Israël, waar ze enkele jaren woonden. "Ik begon daar ook met het maken van meubelen", vertelt Van Erven. "Maar die verkocht ik vooral in Europa. Met de omliggende landen van Israël is handel niet mogelijk. Toen de oudste van onze drie kinderen in de schoolleeftijd kwam, besloten we terug te keren."

Lotharingen

Van Erven heeft zijn meubelproductie in Arnhem voortgezet. Zijn vrouw is nu begonnen met de verkoop van quiches in de Kerkstraat, in de ruimte die eerst als meubeltoonzaal was bedoeld. "Lorraine duidt natuurlijk op Lotharingen, de streek waar de quiche Lorraine vandaan komt", vertelt Yashfe. Dat is de enige quiche die ze elke dag maakt, plus steeds een vegetarische variant. Wie een punt wil, betaalt 3,50 euro; neem je een hele quiche mee, dan kost dat 20,50 euro. "Je kunt ook bij ons in de winkel eten, uiteraard", zegt Van Erven, die het winkelmeubilair heeft gemaakt. Al hoef je je met een quiche in je hand op straat natuurlijk nergens voor te schamen: een onverantwoord lekkere snack met een culinair aura.

Lorraine is van dinsdag tot en met zaterdag open van 11.00 tot 18.00 uur.