Nieuws Actueel

Ludieke opruimingsactie bij Enschedese juwelier

Kom in alle vroegte naar de winkel met een bakblik, een appel en een ei of een bos rozen en krijg een gratis sieraad. Speciaal voor de opruiming bedacht Juwelier Gruyters een 'ouderwetse actie', schrijft de Tubantia.

Twentsche Courant Tubantia | Foto: Annina Romita 19 januari 2017

Gruyters Annina Romita

Om 05.00 uur deze woensdag staan de eerste bezoekers al voor de deur van de juwelier aan het Van Loenshof, die om 10.00 uur opengaat. De 46-jarige Mark Mollenhorst is er op dat moment ook, verkleed als clown. Met schmink op zijn gezicht, een geruit clownshemd en zelfs een confettikanon.

De ludieke opruimingsactie van Juwelier Gruyters werd massaal gedeeld op Facebook. Gedurende de ochtend sluiten er steeds meer mensen aan in de rij met een tas vol spullen die in de advertentie gevraagd worden.

De opruimingsstunt is al 40 jaar geleden door de ouders van Marja Nijhuis-Gruyters (65) gehouden. "De eerste klanten moesten toen ook een appel en een ei of iets anders meenemen voor een dure armband of horloge", vertelt ze. "Toen lagen ze in een slaapzak of tentje voor de deur. Ik dacht: laten we dat weer eens doen."%VIDEOWIDGET%

Reportage: Veel animo voor gratis sieraden bij Enschedese juwelier (TV Enschede)