Nieuws Actueel

Lufthansa laat het afweten

Bram de Vrind 18 maart 2015

Lufthansa

Door de pilotenstaking bij Lufthansa vervallen woensdag alle zes de vluchten die de Duitse luchtvaartmaatschappij vanaf Schiphol op Frankfurt zou uitvoeren. Daarnaast zijn twee van de zes vluchten op München geschrapt, aldus een woordvoerster van Schiphol.

Piloten van Lufthansa leggen woensdag de hele dag het werk neer. Dat betekent dat in totaal 410 binnenlandse en Europese vluchten niet kunnen doorgaan, meldde de luchtvaartonderneming dinsdag al.

De piloten vechten een conflict uit met het bestuur van Lufthansa over bezuinigingsplannen. De maatschappij wil onder meer de pensioenleeftijd verhogen. Gesprekken om tot een oplossing te komen, liepen tot nu toe op niets uit.

Vakbond Vereniging Cockpit kondigde dinsdagavond aan dat ook donderdag zal worden gestaakt. 84 van de 153 geplande langeafstandsvluchten worden geschrapt. Ook vrijdag zal het vluchtschema nog ontregeld worden door de staking, aldus het bedrijf. Volgens Lufthansa worden de vluchten van vrachtvliegtuigen niet geraakt door de staking.

Piloten van Lufthansa en budgetdochter Germanwings hebben sinds april vorig jaar al meerdere keren gestaakt uit protest tegen de bezuinigingsplannen.