Nieuws Actueel

Lui varken verandert in goud

Rik Nizet 25 april 2014

Het is een meisje van een jaar of 15. De compagnon van ondernemer Jan de Roos is er helemaal klaar mee en besluit dit varkentje eens goed te wassen: jij bent een ongeïnteresseerd, lui varken. Pats boem, tranen vloeien. Weg luie puber. Wat volgt zijn de complimenten van het lerarenkorps en een blog die goed is voor goud. Proficiat! 1. Jan de Roos - Ongeïnteresseerd lui varken

Op één van onze locaties hebben wij een mooi Klimpark staan. Veel scholen, trainingsbureaus en andere instellingen komen bij ons langs om gewoon lekker te spelen of echt uitgedaagd te worden en de grens op te zoeken. Ik zie het aankomen en het gebeurt dus ook. Het is een meisje van een jaar of 15. Als je haar ziet lopen weet je het al: die heeft dus echt nergens zin in en doet nergens aan mee. Hangende schouders, hoofd naar beneden, sloffend loopt ze over ons terrein.

2. Nina Bouw - Vacature plaatsen is levensgevaarlijk

Het zoeken van de juiste kandidaat is ons vak. Wij vervullen met veel plezier de vacatures van onze opdrachtgevers. Op dit moment zitten we in een arbeidsmarkt waarbij er op het gebied van aanbod van kandidaten veel keuze is. Nog altijd zijn er veel mensen die een baan zoeken en zitten er veel mensen thuis die absoluut een talent hebben. Het plaatsen van een vacature op een jobboard of op je eigen site gaat dus bijna met spreekwoordelijk gevaar voor eigen leven.

3. Fennard Drenth - Hoog in Google dankzij Linkedin

Social media is belangrijk. Er is zoveel mogelijk, je kunt er zelfs werk en klanten mee vinden. Linkedin is zakelijk gezien veruit het belangrijkste sociale netwerk. Bijna zeker dat u ook een Linkedinprofiel heeft. Nederland is met meer dan 4 miljoen accounts sterk vertegenwoordigd. Toch zien de meeste mensen dit sterke Linkedinnetwerk nog steeds als digitale kaartenbak. Ze hebben een profiel en wat connecties, maar actief is anders. Wat kun je nou met je Linkedinprofiel? Dat zal ik je eens uitleggen.

4. Peter den Hond - Stop met klagen, start een bedrijf

Stel je voor dat de meerderheid van de leraren op onze scholen ligt te slapen tijdens de les. Dat 25% van mensen die blind zijn als gevolg van behandelbare ziektes, niet worden behandeld. En dat bijna een kwart van de bevolking geen stroom zou hebben. Wat zou jij doen al burger? Stemmen op een andere partij, in de hoop dat de nieuwe regering wél de problemen oplost?

5. Arjaen Smits - Ach, zo bijzonder is dit niet

Wat hebben de jurist en de websitedesigner met elkaar gemeen? Ze zijn - net als alle andere specialisten die iets doen wat anderen niet kunnen - vatbaar voor speciaal-slijtage. Ik ben het al tegengekomen bij mensen met compleet uiteenlopende achtergronden en beroepen. Door speciaal-slijtage gaan deze specialisten langzaam en ongemerkt anders naar hun vak kijken. Helaas op een manier die hen in hun werk belemmert.