Nieuws Actueel

'Luis in de pels' Bright Access legt glasvezel aan op bedrijfsterreinen Holten

Van onze redactie 9 november 2014

Oprichter Janarthanan Sundaram (foto) zegt dat dit mogelijk is vanwege de platte organisatie en doordat Bright Acces met minder marge genoegen neemt dan concurrenten als KPN en Getronics. Eerder zei Sundaram daarover in de gedrukte versie van deOndernemer: "De marges zijn hoog in de glasvezelbusiness. Vooral op de zakelijke markt.” Het bedrijf doet alles zelf. Het werk wordt gedaan door een negental partners, die tevens aandeelhouder in Bright Access zijn.

Ambitie: binnen drie jaar glasvezel leggen op 200 bedrijfsterreinen

Birght Access levert alleen glasvezel op bedrijventerreinen, dus niet voor particulieren en is in september begonnen met de aanleg van glasvezel op bedrijventerrein De Marssteden in Enschede. Eerder legde het glasvezel aan op het Kennispark in Enschede. Het bedrijf heeft de ambitie om binnen drie jaar 200 bedrijventerreinen van glasvezel te voorzien.

Ook bedrijventerreinen Rijssen worden 'verglaasd'

Bright Access geeft voorrang aan locaties waar zich de meeste afnemers aanmelden. Ook drie bedrijventerreinen in Rijssen staan op de nominatie te worden 'verglaasd'. Bright Access vraagt per bedrijf 950 euro aansluitkosten en daarna 150 euro per maand. Andere aanbieders brengen per maand tussen de 450 tot 600 euro voor een aansluiting in rekening.

Foto: Robin Hilberink