Nieuws Actueel

Maak een 2e Mac-scherm van je iPad

Van onze redactie 6 januari 2015

De meeste apps die je iPhone of iPad tot 2e scherm bombarderen, werken via een wifi-verbinding en dat levert doorgaans meer irritatie op dan gemak. Als je van Duet Display gebruikmaakt, koppel je je mobiele apparaat via een usb-kabel en dat blijkt in de praktijk een stuk beter te werken. iCulture testte de app en moest concluderen dat Duet Display voor een vlekkeloze weergave zorgt op je iPhone of iPad. Zijn er dan echt geen minpunten? Toch wel, wie over het scherm 'muist' merkt soms nog een lichte hapering, maar heel storend is dat niet.

Het instellen van Duet Display is niet heel moeilijk. Je volgt een aantal aanwijzingen en vervolgens kun je aan de hand van een simpel menu kiezen uit verschillende resoluties en uit verschillende framerates. Wie een hoge resolutie kiest, zal overigens wel merken dat de videokaart van de Mac behoorlijk aan het werk gaat en warm wordt.

Heel goedkoop is Duet Display niet, de app kost 13,99 euro in de App Store, maar een extern display aanschaffen zou je een veelvoud daarvan kosten.