Nieuws Actueel

Maak indrukwekkende timelapses met Instagram's Hyperlapse

Van onze redactie 29 augustus 2014

Wat is het precies?Eigenlijk doet de minimalistisch vormgegeven app niets anders dan het versnellen van video's. Timelapse, noemen we dat. Denk aan natuurprogramma's die het bloeien van een bloem in drie seconde registreren. Deze techniek is natuurlijk ook uitermate geschikt voor sociale media. Niemand zit te wachten op ellenlange videofilmpjes op zijn smartphone, een korte timelapse is beter geschikt om te delen.

Wat maakt het bijzonder? Met het enorme aanbod aan videobewerkingsapps kan iedereen een filmpje sneller af laten spelen. Het is de ingebouwde stabilisator die deze app krachtig maakt. Met behulp van de gyroscoop en snelheidsmeters van iPhones weet Hyperlapse schokkerige beelden te vertalen naar een vloeiend lopende timelapse. Bovendien werkt het heel simpel. Binnen drie klikken heb je een timelapse gemaakt en gedeeld.

Zijn er nadelen?Hyperlapse is voorlopig alleen beschikbaar voor Apple producten en je kan de timelapse-video's enkel delen op Facebook en Instagram. Bovendien is het niet mogelijk reeds gemaakte video's te bewerken in de app. Het leek ons best een leuk idee om de zomervakantievideo's van dit jaar even te 'timelapsen', maar helaas.

Vind ik leuk? Absoluut. De app werkt fantastisch en het is een mooie manier om beweging kort en krachtig in beeld te brengen. Bovendien kan je de app ook alleen gebruiken om stabiele beelden schieten, zonder versnelling. Nooit meer schokkerige video's dus.