Nieuws Actueel

Maart was droog ondanks regen

Van onze redactie 30 maart 2015

Image 4832413

De laatste keer dat maart natter was dan normaal, was 7 jaar geleden, berekende weeronline.nl. De gemiddelde maandtemperatuur komt met 6,2 graden Celsius precies op de normale waarde uit.

,,De eerste dagen van de maand was het wisselvallig weer. Er trokken geregeld buien over het land. De temperaturen lagen begin maart rond normale waarden. Daarmee kreeg de met normale temperaturen verlopen februarimaand een passend vervolg'', aldus weeronline.nl.

De maand maart levert gemiddeld 121 uren zon op. Dit jaar komt dat aantal naar verwachting uit op 154 uren. In de laatste week van maart kwamen de depressies. Voorafgaand aan het laatste weekend viel over het hele land ongeveer 31 millimeter regen. Naar verwachting komt de gemiddelde neerslag dinsdag 31 maart uit op 59 millimeter, terwijl de normale hoeveelheid regen in maart ligt op gemiddeld 68 millimeter.

Weeronline voorspelt overigens in de nacht van maandag op dinsdag meer dan 10 millimeter regen op veel plekken in het land. Vooral langs de noordkust is er kans op westerstorm. Verder worden in het hele land (zeer) zware windstoten verwacht.