Nieuws Actueel

Maastricht biedt Onno Hoes uitweg

Van onze redactie 10 december 2014

Dat compromis is de burgemeester van Maastricht voorgesteld door de fractievoorzitters in de gemeenteraad, zo bevestigen meerdere bronnen.

Of Hoes ingaat op het aanbod is niet duidelijk. De burgemeester reageerde niet op een verzoek tot commentaar. Het lijkt er sterk op dat de burgemeester niet meer het volledige vertrouwen geniet van de raad. Woensdag zou uitsluitsel moeten volgen over het aanblijven van de burgemeester.

Hoes kwam een week geleden in het nieuws toen een 20-jarige man whatsapp-gesprekken met de burgemeester openbaarde, inclusief door de burgemeester verstuurde foto's van zijn werkagenda. Hoes bleek naderhand in de val te zijn gelokt door het tv-programma PowNews dat de kwestie van a tot z orkestreerde en de jongeman onder meer uitrustte met een verborgen camera. Vorig jaar ontspon zich een vergelijkbare affaire, toen foto's opdoken van de (destijds nog getrouwde) Hoes zoenend met een 24-jarige man in een Maastrichtse hotellobby. 8 van de 11 partijen gaven Hoes toen na lang discussiëren 'de ruimte om zijn ambt waar te maken zoals dat een burgemeester betaamt'. 3 partijen pleitten voor onmiddellijke consequenties, mochten er nieuwe feiten opdoemen.