Nieuws Actueel

Macintosch crasht op positieve beurs

Van onze redactie 16 oktober 2015

Image 5344763

Vlak na de opening van de beurzen op Wall Street stond de Amsterdamse AEX-index 0,7 procent in de plus op 446,84 punten. De MidKap steeg 0,6 procent tot 667,23 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs kregen er tot 0,6 procent bij.

Bij de kleinere fondsen in Amsterdam viel Macintosh op met een koersverlies van 35 procent, tot 1,17 euro. De uitbater van schoenen- en kledingwinkels liet donderdag weten een flink boekverlies te zullen leiden op de verkoop van zijn Britse ketens Brantano en Jones Bootsmaker. Dat leidde die dag al tot koersverliezen, die vrijdag nog steviger doorzetten.

Hugo Boss

In de AEX was Aalberts Industries de sterkste daler met een min van 3,2 procent. De koersdaling volgde op tegenvallende berichten van de Zweedse branchegenoot SKF. KPN voerde de hoofdindex aan met een plus van 3 procent.

In Frankfurt leed Hugo Boss met een min van ruim 11 procent het grootste koersverlies in vier jaar. Het Duitse modehuis verlaagde zijn winstverwachting door zwakke verkopen in China en de Verenigde Staten.

Nestlé

Carrefour won 6,4 procent in Parijs. Het Franse supermarktbedrijf zag zijn kwartaalomzet verder groeien. De verkopen dikten aan in thuismarkt Frankrijk en versnelden in de rest van Europa. Carrefour had last van een zwakke consumptie in China, maar wist dat te compenseren in andere markten.

In Zürich zakte Nestlé 2,5 procent. Het Zwitserse voedingsmiddelenconcern is voorzichtiger geworden over de verkopen in 2015. Nestlé heeft last van de dure Zwitserse frank en kampte met een dure terugroepactie van noedels in India.

De euro was 1,1375 dollar waard, tegen 1,1403 dollar bij het Europese slot op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 1,6 procent 47,10 tot dollar. Een vat Brentolie kostte 1 procent meer op 50,21 dollar.