Nieuws Actueel

Macintosh afgestraft op Damrak

Van onze redactie 19 maart 2015

Image 4814863

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,5 procent hoger op 499,18 punten en heeft daarmee de 500 puntengrens in het vizier. De MidKap klom ook 0,5 procent, tot 755,46 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs kregen er tot 0,5 procent bij.

Op de lokale markt verloor Macintosh bijna 7 procent. Het moederbedrijf van ketens als Scapino, Manfield en Dolcis is afgelopen jaar fors dieper in de rode cijfers gedoken. De vooruitzichten voor 2015 zijn volgens Macintosh ,,positiever dan 2014''. Van overtuigend herstel van de schoenenmarkt is echter nog geen sprake.

Philips Philips klom 0,7 procent in de AEX na een update over de splitsingsplannen. Het elektronicabedrijf verwacht zijn verlichtingsactiviteiten in de eerste helft van 2016 naar de beurs te kunnen brengen. Philips herhaalde dat de beursgang afhankelijk is van de marktomstandigheden en dat ook andere opties tot de mogelijkheden blijven behoren.

Reed Elsevier won 0,2 procent. Het uitgeversconcern tast volgens Het Financieele Dagblad de markt af voor potentiële kopers van het weekblad Elsevier.

Esperite Bij de kleinere bedrijven klom Esperite bijna 9 procent. Het stamcel- en geneticabedrijf heeft de Amerikaanse startup InKaryo overgenomen. Met de overname versterkt Esperite onder meer zijn portefeuille van genetische tests.

In Londen daalde Jimmy Choo ruim 1 procent. De Britse verkoper van luxeschoenen en modeaccessoires is er afgelopen jaar niet in geslaagd onder de streep geld over te houden. Het nettoverlies was wel een stuk lager dan een jaar eerder.

De euro noteerde na een korte opleving onveranderd op 1,0653 dollar. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 3,1 procent tot 43,29 dollar. Brentolie kostte 1,2 procent minder op 55,22 dollar per vat.