Nieuws Actueel

'Maffe markt' overtreft stoutste verwachtingen

Foto: Lenneke Lingmont 28 december 2015

Markt Nieuwjaar

Het Stadslab op het Indiëterrein werd zondagmiddag overspoeld met bezoekers voor het debuut van de Oud- en Nieuwmarkt, meldt Tubantia.

'Even eruit na de kerstdagen', was een veelgehoorde opmerking op de Oud en Nieuwmarkt, die afgelopen zondag voor het eerst werd gehouden. Het door de organisatie beoogde bezoekersaantal van 1000 werd dan ook ver overschreden. "Al een aantal keren kreeg ik vandaag de vraag waarom de markt niet groter is", vertelt Jeroen Bos, organisator en eigenaar van kookstudio 'De Smaak Van'. "Maar de omvang is niet van belang. Het gaat erom dat het gezellig is en dat deze locatie meer bekendheid krijgt. Grote vlooienmarkten zijn er genoeg, wij richten ons liever op streetfood, nieuwe huisvlijt en maffe dingen." Een van die gekkigheden is een ruilbeurs voor kerstballen. Deze bestaat uit een kleine houten plank met ballen die bezoekers kunnen ruilen met een eigen kerstbal.

'Derde kerstdag'Bewust is gekozen om het nieuwe evenement op 'derde kerstdag' te houden. "De kerstdagen zitten doorgaans vol met eten en drinken. Maar samen zijn is ook belangrijk. Daarom is er in de retro lounge gelegenheid om onderling met elkaar in gesprek te gaan. Deze markt is onderscheidend en toch familiebreed."

"Waarom nu pas?", vraagt Harry Oude Elberink zich af. "Men hunkert in Almelo naar een evenement als dit. Het mag van mij wel vaker en ik wil, als het nodig is, wel helpen organiseren", laat de 79-jarige weten. "Of we groeien weet ik nog niet, maar we proberen op deze plek in ieder geval eens in de drie maanden een markt te houden", aldus Bos. "Alles valt hier samen en economie begint soms klein."