Nieuws Actueel

Maison Manon weer stap dichterbij terugkeer naar oude locatie

Van onze redactie 20 oktober 2015

Maison Manon Jan Nijland Manon Nijland Annina Romita

Er zijn nu nieuwe ontwikkelingen. De belangrijkste is dat de eigendomsverhouding van grond en voormalige opstallen aan de Hengelosestraat uit elkaar is getrokken. Jan en Manon Nijland waren eigenaar van de ondergrond en de begane grondverdieping op het voorste deel van het afgebrande complex, zeg maar 25 procent van het terrein.

VastgoedondernemerDe Brabantse vastgoedondernemer Geoffrey Groenewoud van Groengoed Projectontwikkeling uit Vught had op papier de bovenverdieping en de ondergrond en opstallen op het achterste deel in eigendom. Maar hij werd failliet verklaard. Harold Beugelink, directeur van Aprisco uit Assen, dat op het meubelplein 75 procent van de grond en het vastgoed bezit, bemiddelde zodat de eigendomsposities niet meer door elkaar lopen.

Dat tot grote opluchting van Jan en Manon Nijland. Hoewel hun zaak goed loopt, zitten zij al ruim drie jaar met dubbele kosten: de hypotheeklast voor hun afgebrande pand (de verzekering dekte alleen het eerste jaar, red.) en de huur van het pand dat ze nu in gebruik hebben.

HandtekeningZe hopen een dezer dagen hun handtekening te zetten. Ze weten alleen nog niet precies met wie. Is dat de curator die het faillissement van Groenewoud in handen heeft of een bank, die de aandelen overnam van Groenewoud sr. en de FGH Bank? „We weten het niet precies, maar gaan er nu vanuit dat alles rond komt. Harold Beugelink verdient wat ons betreft een lintje vanwege zijn inspanningen.”

Het belang van Aprisco en Beugelink is dat de gevelrij van het Woonplein Enschede aan de kant van de Hengelosestraat - vrijdag is de heropening na een grondige facelift - zo snel mogelijk weer een harmonieuze lijn vormt.

Nu is er een gapend gat aan de linkerkant van het complex. Jan en Manon Nijland zijn opgelucht. „Zo’n brand en de enorme nasleep doen heel veel met je. Meer dan we kunnen zeggen. Nu is de oplossing nabij.”

BouwplanZij hebben als het goed is niets meer van doen met de ontwikkeling van het achterste deel van het terrein. De bouwschetsen voor hun nieuwe pand zijn klaar. Twee verdiepingen met 3.800 m2 winkelruimte. Nu hebben ze in hun gehuurde pand 1.410 vierkante meter.

Als alles meezit en de winter zich een beetje gedeisd houdt, hopen ze volgend jaar juli hun nieuwe Maison Manon op de oude, vertrouwde stek te openen.

Foto: Manon en Jan Nijland op de plek waar bijna drie jaar geleden hun pand afbrandde. (Annina Romita)