Nieuws Actueel

Malaysia Airlines bungelt

Bram de Vrind 21 juli 2014

De vliegramp van afgelopen donderdag kan volgens geruchten wel eens het einde betekenen van Malaysia Airlines. De luchtvaartmaatschappij, die al in financieel zwaar weer verkeert, krijgt door teruglopende boekingen grote gaten in de omzet. Commercieel directeur Hugh Dunleavy zegt in een interview met Het Financieele Dagblad dat het einde nog niet nabij is.

'Mijn zwager zat in dat vliegtuig' VIDEO: Videofootage vliegtuigcrash RUTTE: Gitzwarte zomerdag RAMPPLEK: Lijken op daken, in tuinen NIEUWS: Vliegtuigcrash Oekraïne

"Na het verdwijnen van vlucht MH370 in maart hebben we met name in China een sterke afname in het aantal boekingen gezien", zegt Dunleavy. "Maar de gevolgen van vlucht MH17 donderdag lijken beperkt. Mensen zien dat het niet onze schuld was."

SchuldMalaysia Airlines is de afgelopen jaren sterk verliesgevend en had eind 2013 een schuld van omgerekend 2,6 miljard euro. Meerdere keren balanceerde de luchtvaartmaatschappij op de rand van een faillissement, door hoge kosten en teruglopende passagiersaantallen.