Nieuws Actueel

'Man uit Almere eindigt dood in Twentekanaal om 4 kilo wiet'

Van onze redactie 20 december 2014

Dat meldden bronnen vrijdagavond laat. De politie wilde nog niet reageren op de nieuwe informatie.

Hengelo De 24-jarige man uit Almere wilde dinsdag drugs kopen en begaf zich met een zakenpartner naar het pand van een 42-jarige Hengeloër en diens zakenpartner aan de David Ricardostraat.

4 kilo wiet Nadat de twee kopers de drugs hadden gecontroleerd - het zou gaan om een partij van 4 kilo wiet - haalde de koper in plaats van geld een pistool uit de auto op. Er ontstond een worsteling tussen de 4 mannen waarbij de zakenpartner van de Hengeloër het pistool in handen kreeg. Hij schoot vervolgens de 24-jarige man uit Almere van achteren door zijn hoofd. Hij zou op slag dood zijn geweest.

Trainer De Hengeloër en zijn zakenpartner hebben vervolgens het lichaam van de gedode man uit Almere in plastic gewikkeld en bij Markelo in het Twentekanaal gedumpt. Het lichaam werd vervoerd in de kofferbak van de Audi van de 42-jarige Hengeloër, die ook actief is als trainer in de amateurvoetbalwereld.

Dodelijk schot De zakenpartner, die het dodelijke schot moet hebben afgevuurd, is nog voortvluchtig. Volgens bronnen zou het gaan om een beruchte crimineel, die sinds kort vrij is na het uitzitten van een lange gevangenisstraf.