Nieuws Actueel

Man uit Zwolle beboet voor schoppen hond

Van onze redactie 10 november 2014

Volgens de rechter is er voldoende bewijs dat hij in februari van het vorige jaar zijn hond heeft mishandeld in de dierenwinkel aan de Van Karnebeekstraat.

De viervoeter had de benen genomen en rende, met zijn baas in zijn kielzog, de winkel in. Bij de toonbank kreeg D. zijn huisdier te pakken. Volgens medewerkers van de dierenwinkel werd de hond in zijn nekvel gegrepen. Het dier zou uit angst door zijn poten zijn gezakt en hebben geplast. Toen de hond onderdanig op zijn rug lag, zou D. het dier hebben geschopt. De verdachte ontkende de mishandeling ten stelligste. Hij zei dat hij zijn hond alleen een corrigerende tik op zijn neus had

gegeven. Eerder werd de zaak uitgesteld zodat de medewerkers van de dierenwinkels nogmaals gehoord konden worden omdat zij exact hetzelfde hadden verklaard. In het tweede verhoor was een aantal getuigen minder stellig geweest over het schoppen. De rechter en de officier van justitie wijten dit aan de verstreken tijd. ,,Alle getuigen hebben het over een hond die zeer angstig is. Met het corrigeren van de hond bent u over de schreef gegaan'', oordeelde de rechter. Hij legde de boete op conform de strafeis.