Nieuws Actueel

Management Ahold Delhaize krijgt vorm

Van onze redactie 16 november 2015

Image 5445666

Commercieel directeur Hanneke Faber gaat zich binnen het uitvoerend comité bezighouden met e-commerce en innovatie. Jan Ernst de Groot blijft belast met juridische zaken. Abbe Luersman behoudt de portefeuille personeelszaken, haar collega Marc Croonen van Delhaize wordt verantwoordelijk voor duurzaamheid en communicatie.

De leden van de raad van bestuur werden al eerder bekendgemaakt. Topman Dick Boer van Ahold gaat ook het fusiebedrijf leiden. Frans Muller, zijn Nederlandse collega bij Delhaize, moet zorgen voor een soepele integratie van de twee ondernemingen.

Carr

Financieel directeur wordt Jeff Carr, die dezelfde functie nu heeft bij Ahold. Zijn collega Pierre Bouchut van Delhaize wordt operationeel directeur voor Europa. De twee operationeel verantwoordelijken in de Verenigde Staten, voor beide ondernemingen de grootste markt, behouden allebei hun functie.

Ahold en Delhaize bereikten afgelopen zomer overeenstemming over wat de grootste overname in de branche in jaren wordt. Het bod van Ahold waardeert Delhaize op zo'n 9,3 miljard euro. Zelf spreken de twee bedrijven steevast van een fusie van gelijken, maar analisten zijn het erover eens dat Ahold de bovenliggende partij is.