Nieuws Actueel

Manager nieuwe Coop-supermarkt in Den Ham wil iets betekenen voor samenleving

Van onze redactie 27 oktober 2015

Arjon Sportel Bert Kamp

Na de opening van dinsdagmorgen, telt het brinkdop Den Ham behalve de Jumbo aan de Grotestraat een tweede supermarkt. Rudy Veldkamp van Jumbo Den Ham zei eerder dat hij ‘niet vrolijk wordt’ van de komst van een Coop.

Veldkamp vindt het met name jammer dat Den Ham een supermarkt krijgt die op dezelfde doelgroep mikt. „Ik begrijp zijn reactie wel en het is ook vervelend voor hem. Maar hij weet als ondernemer ook dat de markt altijd in beweging is en dat het soms mee zit en soms niet. Hij is natuurlijk ook verwend geweest met het alleenrecht hier”, zegt de baas van Coop Den Ham.

Brood verdienenSportel, die eerder werkzaam is geweest als supermarktmanager bij de SuperCoop in Vroomshoop, ziet geen reden voor een flinke concurrentiestrijd. „Wij doen gewoon wat we als Coop altijd doen. Wij willen echt iets betekenen voor de samenleving. Uiteindelijk hoop ik dat zowel Jumbo als Coop hun brood kunnen verdienen in Den Ham.”

De supermarktmanager wil zich onderscheiden door er te zijn voor de lokale bevolking. „Bij de Coop in Hoogeveen deed ik bijvoorbeeld acties met basisscholen, bejaardentehuizen en sportverenigingen. Dat ben ik ook van plan in Den Ham.”

Foto: Bert Kamp