Nieuws Actueel

Mansveld: banen KLM niet naar hoofdkantoor Parijs

Van onze redactie 12 maart 2015

Klm anp

De Juniac heeft daarnaast garanties aan de Nederlandse overheid over het internationale netwerk van bestemmingen van KLM en de positie van Schiphol als luchtvaartknooppunt ,,herbevestigd'', zei Mansveld na afloop van de ontmoeting tegen het ANP. ,,Dat is belangrijk voor Nederland, want het gaat om banen'', aldus de staatssecretaris.

Onenigheid Daarnaast heeft De Juniac nog maar eens bevestigd dat KLM de eigen kas mag blijven beheren. Daarover bestond eerder onenigheid binnen het bestuur van de luchtvaartgroep, maar die strijd wist KLM al eerder in zijn voordeel te beslechten. Er is geen termijn gesteld aan de nieuwe afspraken, zei Mansveld.

Air France-KLM deed de laatste tijd voorstellen om meer kantoorafdelingen te centraliseren in Parijs. Daar was KLM-directeur Pieter Elbers op tegen, net als de ondernemingsraad en de raad van commissarissen van KLM. Volgens Elbers valt de echte winst te halen uit een betere en efficiëntere aanpak van de dagelijkse operatie, niet in het aantal kantoorfuncties.

Betrokkenheid ,,De onrust en discussies van de laatste tijd leidden af van waar het werkelijk om gaat en dat is de transformatie die KLM en Air France moeten ondergaan om de concurrentie beter aan te kunnen gaan'', zei Elbers donderdag. Hij roemde de betrokkenheid van Mansveld en de Tweede Kamer. ,,Dit is belangrijk voor KLM. Met deze afspraken kunnen we verder bouwen aan onze toekomst.''