Nieuws Actueel

Maradona na Escobar nieuw project Petermann

Een van de beste voetballers aller tijden is zondag in levende lijve te bewonderen in de Heerlense wijk Heksenberg bij de gelijknamige voetbalclub. “We dachten nog even aan Amsterdam, maar Heksenberg maakt de komst van Diego Maradona pure cult”, zegt organisator Christian Petermann.

Floris Visman | Foto: ANP 7 november 2016

Diego Maradona Heksenberg

Het klinkt als een stripboek, maar Maradona in Heksenberg gaat echt gebeuren. Zondag 13 november staat er een meet & greet op het programma bij RKVV Heksenberg. Maar hoe is het zo ver gekomen? “Op een groot feest in Duitsland kwam ik oud-keeper Jean-Marie Pfaff tegen. Die stond in 1986 op doel toen België in de halve finale van het WK tegen Argentinië speelde. Toen ik met hem praatte kreeg hij een appje van Maradona, zijn tegenstander destijds. Die appte iets in de trant van ‘Goh Jean, het is nu dertig jaar geleden dat we het WK speelden, moeten we daar niet iets mee doen'", vertelt Petermann.

Typische Nederlandse ondernemer

Dat iets werd uiteindelijk een vijfdaagse trip naar Antwerpen inclusief een benefietwedstrijd en een gala. “Maar dat is maar twee dagen. En dan ben ik een typische Nederlandse ondernemer die meteen doorvraagt, hè. Wat doet hij die andere drie dagen dan? Zo is het balletje gaan rollen”, legt de Limburgse zakenman uit. “En dan gaat het snel.”

Pure cult

Petermann en de dochter van Jean-Marie, Kelly Pfaff, steken de koppen bij elkaar en gaan meteen op zoek naar een locatie. Ik heb eerder dit jaar een optreden van Jean-Marie geregeld bij RKVV Heksenberg en dat is een perfecte locatie. We hebben nog even aan Amsterdam gedacht, maar op deze manier is het pure cult. De financiering hebben we snel bij elkaar gekregen; het bedrijfsleven betaalt mee en een deel van de ticketverkoop zorgt voor de komst van de legende. Maar Jean-Marie is heel belangrijk geweest in de komst van Diego, zij zijn goede vrienden.”

Escobar

De Limburgse ondernemer kwam al eerder in aanraking met een andere Zuid-Amerikaan met een bekende naam; Juan Pablo Escobar, de zoon van. De twee brengen een spel uit genaamd Empire of El Patron. “Eind november gaan we live met het spel. Juan Pablo komt in januari naar Nederland om het te promoten. Eigenlijk wilden we hem tegelijk met Maradona laten komen, maar dat bleek helaas onhaalbaar.”

Gerelateerde artikelen

Ondernemend raadslid 'partner in crime' met zoon drugslord Escobar

Frank Krake stapt in gesigneerde shirts en andere andere voetbalmemorabilia

Zo absurd rijk was Pablo Escobar