Nieuws Actueel

Marco Leus van kapsalon Leus in Hengelo: ‘Je moet blijven innoveren’

Van onze redactie 15 september 2015

Kapsalon Leus Lars Smook

Wat Harry Leus (74) in 1965 begon, zet zijn zoon Marco voort. In 1999 opende Marco Leus zijn eigen vestiging aan de Mr. P.J. Troelstrastraat. Daarop volgde in 2006 de overname van de oudste kapsalon aan de Venderinksweg. Met een jonge doelgroep in het achterhoofd, opende Leus in 2008 Cutting Edge, een kapsalon aan de Nieuwstraat die vooral gericht is op jonge en trendy haarstijlen. De laatste salon, aan de Twekkelerweg, nam Marco Leus over van een al 25 jaar bestaande kapsalon.

Innoveren Zijn motto: blijven innoveren. "Doe je dat niet, dan houd je het geen 50 jaar vol", aldus Marco Leus. "Ook onze binding met de klant heeft bijgedragen aan het feit dat klanten blijven komen. Zo vinden we stabiliteit in het personeel bijvoorbeeld erg belangrijk. We zorgen ervoor dat het personeel niet te vaak wisselt. Op die manier kent het personeel de klant beter, en andersom."De nog steeds bestaande herensalon mag dan wel geheel in jaren 20 stijl ingericht zijn, kapsalon Leus gaat altijd met de tijd mee. Leus: "We volgen de trends op de voet. Er hoeft maar iets nieuws op de markt te komen en het is hier. Maar dat is dan ook wat klanten van ons verwachten."

Verzamelen en inrichten Harry Leus en zijn vrouw Riky werken zelf niet meer in de kapsalons, maar helpen hun zoon zo nu en dan nog een handje. Riky vertelt trots: "Bijna alle meubilair in de herensalon komt uit de jaren 20. Marco is heel druk bezig geweest met verzamelen en inrichten. Als hij iets doet, dan doet hij het ook echt goed."

Groot feest Ter ere van het 50-jarig bestaan geeft kapsalon Leus op zaterdag 3 oktober een groot feest voor alle klanten. "Natuurlijk hebben we alles aan de klanten te danken, zij hebben ons zo ver gebracht. Met dit feest willen we ze bedanken." Het evenement zal tevens een reis door de tijd zijn. "We willen onze klanten de beweging van haartrends en de geschiedenis van onze kapsalon laten zien."

Harry Leus (74) begon in 1965 met een bescheiden herensalon aan de Venderinksweg. Inmiddels mag zoon Marco (44) zich eigenaar noemen van vier kapsalons. Foto: Lars Smook