Nieuws Actueel

Mario Doornink: 'Het gas van de monstertruck bleef hangen'

Van onze redactie 22 november 2014

Toen hij de knop van de noodstop indrukte, was het al te laat. Zo beschrijft de 50-jarige Doornink de fatale stunt, waarbij drie toeschouwers om het leven kwamen.

Oorzaak Eén slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis. Het is voor het eerst dat hij zijn visie op het drama geeft. „Ik zit hier vreselijk mee”, zegt hij. „Ik heb drie mensen doodgereden. Het gas bleef hangen. Wist ik maar waarom.” De glazenwasser en stuntman uit Vijfhuizen zegt dat hij zijn verhaal niet doet om zichzelf vrij te pleiten. „Ik zeg niet: Mario is onschuldig. Dit moet worden uitgezocht. De oorzaak van dit ongeluk moet boven water komen. Ik wil de waarheid, zeker voor de slachtoffers in Haaksbergen.” De directe aanleiding voor het naar buiten treden is zijn boosheid over de manier waarop deze week onder leiding van het Openbaar Ministerie de testen met de monstertruck zijn uitgevoerd. Het was volgens hem verre van deskundig en zelfs riskant. De consequenties daarvan zijn volgens hem verstrekkend.

Proef​„Er zijn fouten gemaakt met de accu’s, het was fout de auto vol vloeistof te laten staan en ondeskundige mensen zijn aan het werk gezet. De waarheid is nu niet meer te achterhalen.” Het Openbaar Ministerie wil niet reageren. Het bevestigt dat donderdag in Lelystad opnieuw proeven met de monstertruck zijn gedaan, nadat woensdag bij testen in Vriezenveen was gebleken dat het daar gebruikte terrein te klein was om verantwoord onderzoek te doen. Advocaat Rob Oude Breuil zegt dat het te vroeg is voor een juridische duiding van het verhaal van zijn cliënt Mario Doornink. Dat kan pas als alle gegevens uit het onderzoek bekend zijn en dat moet volgens hem niet in de media maar in de rechtszaal gebeuren. Dat zijn cliënt wel naar buiten treedt, vindt hij begrijpelijk.