Nieuws Actueel

Mario Party 10: Leuk feestje met een lichte kater

Van onze redactie 10 april 2015

Image 4845844

Laten we weer gezellig spelletjes gaan spelen en een nieuwe Mario Party-kampioen kronen. Kom je ook? Neem vooral je goede humeur mee en vergeet je feestmuts niet! Groetjes, Mario.'

Jawel, het is weer zover. Zet de hapjes klaar en vul de bank met een stel vrienden: het is tijd voor een gezellige spelletjesavond. Niet met Risk of Monopoly, maar met de virtuele spelborden van Mario Party 10. Bewapend met een Wiimote gaan de bankzitters de strijd met elkaar aan in een reeks spelletjes. Van paintballen tot zo lang mogelijk balanceren boven een bak met lava, het kan niet gek genoeg.

Ganzenbord Tussen al dit 'geweld' door speel je een Mario-versie van Ganzenbord. Win de spelletjes en gooi zo hoog mogelijk om bij de finish de meeste sterren te kunnen overhandigen. Belangrijke regel bij dit feestje: meedoen is belangrijker dan winnen.

Een prima regel, meedoen is namelijk hartstikke leuk. Zelfs de meest chagrijnige gamehater zal een lach niet kunnen onderdrukken tijdens de minigames. De spelletjes zijn divers en vragen steeds om andere vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan inschattingsvermogen, behendigheid, timing of een goed geheugen. Zo maakt iedereen een kans wat games te winnen. Helaas wordt deze balans verstoord door de spelborden van Mario Party 10. Door goed te gooien verdien (of verlies) je namelijk veel sneller sterren. De geluksfactor neemt daardoor de overhand. Minigames winnen is en blijft leuk, maar zorgt er lang niet altijd voor dat je ook de eindoverwinning pakt. Goed gooien met de virtuele dobbelstenen is veel belangrijker. Met een paar goede worpen verdien je minstens zoveel sterren. Erg frustrerend voor de competitieve spelers onder ons.

Spel voor geluksvogels De spelborden zijn ook nog eens erg saai en missen diepgang. In vorige delen moest je nog strategische keuzes maken of werd je uitgedaagd na te denken over verschillende routes. In Mario Party 10 wint de geluksvogel.

Naast het 'gewone' feestje introduceert Mario Party 10 ook een nieuwe modus: Bowser Party. Hierin mag 1 speler (Bowser) aan de slag met de Wii U-controller. Hij of zij neemt het in minigames en op het spelbord op tegen de rest. Leuk bedacht, maar dit feestje valt helaas tegen. De balans klopt niet helemaal zodat je als Bowser soms zwaar in het voordeel of juist in het nadeel bent. Een gemiste kans, want de extra mogelijkheden met het scherm van de Wii U-controller komen verder nergens terug.

Mario Party 10 is een leuk feestje geworden. De matige spelborden en tegenvallende Bowser Party zorgen desondanks voor een lichte kater.

Mario Party 10. Platform: Wii U. Prijs: 39,99 euro.