Nieuws Actueel

Marks & Spencer blijft in de min

Rik Nizet 20 mei 2014

De Britse warenhuisketen Marks & Spencer heeft in het afgelopen gebroken boekjaar voor het derde jaar op rij de winst zien dalen. Dat blijkt uit cijfers die de detailhandelaar dinsdag naar buiten bracht.

De winst voor belastingen en eenmalige posten ging met bijna 4 procent omlaag tot 623 miljoen pond (764 miljoen euro) in het boekjaar dat op 29 maart afliep. Daarmee wist de onderneming, die wordt geleid door de Nederlander Marc Bolland, wel de verwachtingen van analisten te overtreffen. Zij rekenden in doorsnee op een winst van 614,5 miljoen pond. De omzet ging met 2,7 procent omhoog tot 10,3 miljard pond.

Marks & Spencer heeft de afgelopen jaren grote investeringen gedaan om meer klanten te lokken, maar dit heeft nog niet geleid tot een hogere winst. Daardoor neemt de druk op Bolland om de resultaten te verbeteren steeds verder toe.WinstgevendheidBolland zei in een toelichting op de cijfers dat vooruitgang wordt geboekt bij het versterken van het bedrijf en dat de winstgevendheid dit boekjaar zal toenemen. Mogelijk gaat het bedrijf weer geld uitkeren aan de aandeelhouders op een reguliere basis, aldus Marks & Spencer.