Nieuws Actueel

Marleen Hartgerink (19) opent salon in Rietmolen: 'Het was altijd al mijn droom'

Van onze redactie 24 september 2015

Marleen fransnikkels

„Het zag zwart van de mensen. Wat een verrassing”, klinkt het bescheiden. Ze kreeg tientallen felicitatiekaartjes, bloemen, tegoedbonnen, flessen wijn en cadeautjes. Allemaal van mensen die haar het beste gunnen. Met hulp van de hele familie is er de afgelopen maanden hard gewerkt om de voormalige winkel van Slagerij Wientjes tot een moderne salon om te toveren.

Droom‘Zo Marleen’ prijkt er op het raam aan de Pastoor C.M. van Everdingenstraat. „En Zo Marleen is het ook geworden”, vertelt de even jonge als ambitieuze onderneemster. „Mijn opa en oma hadden vroeger een drogisterij in Haaksbergen, en dat sprak me al aan. Het was altijd een droom om een salon voor mezelf te beginnen. Ja hoor, gewoon in Rietmolen. Dat kan heel goed”, zegt ze vol overtuiging.

Klantenkring„Mensen vragen wel vaker hoe ik zoiets in Rietmolen aan het draaien denk te krijgen. De afgelopen jaren tijdens de opleiding hield ik thuis bij mijn ouders al een salon en ik heb daarmee al een beginnende klantenkring opgebouwd. Met mond-tot-mondreclame en social media kom je een heel eind. Moet je natuurlijk wel iets goed afleveren. Daar doen we ons best voor.”

DankbaarZe is haar ouders nu dankbaar dat van de verdiende centen van allerlei bijbaantjes de helft op de spaarrekening belandde. „Daar hebben we heel wat discussies over gehad. Het liefst kocht ik er nieuwe kleding van. Nu had ik geld om in deze salon te investeren tot nieuwe apparatuur voor hydro diamond dermabrasie toe.” De salon oogt strak en straalt tegelijkertijd een sfeervolle warmte uit.

Vanuit Rietmolen hoopt Marleen de wereld te veroveren. „Hiernaast zit Ingrid met haar kapsalon Berenice. Een succes in Rietmolen met ook veel klanten van buiten het dorp. Als men je weet te vinden en je werk gaat op een positieve manier van mond tot mond, heeft een schoonheidssalon ook in Rietmolen een heel goede kans van slagen.”

Foto: Frans Nikkels