Nieuws Actueel

McDonald's wil weer vestigingen openen in Oekraïne

McDonald's wil de komende maanden weer restaurants openen in Oekraïne. Die beslissing volgt op verzoeken van personeel in het door Rusland binnengevallen land om weer aan het werk te kunnen, zegt internationaal directer Paul Pomroy.

ANP 11 augustus 2022

ANP110822160 1

McDonald's sloot in maart, kort na de Russische inval, al zijn 109 fastfoodrestaurants in het Oost-Europese land. Het bedrijf heeft nog niet aangegeven hoeveel van die vestigingen weer open kunnen.

De oorlog in Oekraïne woedt nog altijd, vooral in het oosten en het zuiden van het land. McDonald's zegt na "uitgebreid overleg met Oekraïense ambtenaren, leveranciers en veiligheidsexperts" besloten te hebben weer hamburgers, friet en andere snacks te verkopen in het land.

Rusland

In Rusland wilde McDonald's juist van zijn restaurants af, omdat actief blijven in het land tegen de waarden van het bedrijf zou indruisen. Het Amerikaanse concern verkocht alle ruim 800 locaties van de keten in Rusland aan de zakenman Alexander Govor, die als als licentiehouder 25 restaurants van McDonald's in Siberië exploiteerde.

De Russische restaurants werden voor een veel lager bedrag verkocht dan waarvoor die op de balans stonden. Dat kostte McDonald's 1,2 miljard dollar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws