Nieuws Actueel

Medewerkers AGC Glas in Goor wachten thuis op officieel ontslag

Van onze redactie 3 november 2015

Image 5401168

Dat geldt ook voor de achterblijvers bij AGC Nederland, dat behalve in Goor kleinere vestigingen in het land heeft. In totaal gaan er volgens de vakbonden bij de reorganisatie vijftig van de bijna 190 arbeidsplaatsen verloren, maar door de directie is aangegeven dat het zo'n vaart niet zal lopen.

Groothandel Alleen over de toekomst van de productie van isolatieglas en glasbewerking voor interieurs (spiegels, tafels, deuren) bestond vanaf het begin geen misverstand. AGC Glas wil van Goor weer een groothandel voor glas, verf en verfartikelen maken.

Sociaal plan Een dag na de zomervakantie kregen Dijkema en zijn collega's te horen dat de productie-afdelingen over zes weken zouden sluiten. Sindsdien maakt Dijkema, die CNV-kaderlid is, zich sterk voor een goed sociaal plan. "Wat ze bieden is het laagste van het laagste. Mensen die lang bij het bedrijf hebben gewerkt en het mede groot hebben gemaakt kun je niet met een minimale vergoeding naar huis sturen. Er moet een vergoeding komen die recht doet aan het aantal dienstjaren."