Nieuws Actueel

'Meer banen in Enschede in 2014'

Van onze redactie 20 februari 2015

Dat heeft de Enschedese wethouder Patrick Welman vernomenvan Lisa, het aan I&O Research gelieerde instituut dat de werkgelegenheidscijfers in Nederland bijhoudt. Volgens Lisa gaat het bij de banengroei in Enschede om een ‘zeer voorlopige schatting’.

De meest recente cijfers over de werkgelegenheid in Nederland laten over de gehele lijn een afname van het aantal banen zien in 2014. Het aantal banen in Nederland slonk vorig jaar met 85.000, een afname van 1,1 procent. Het is het derde jaar dat de werkgelegenheid in Nederland is afgenomen.

„Mochten dit de definitieve cijfers zijn voor Enschede, dan is dat natuurlijk een heel goede ontwikkeling’’, zegt Welman, die nog moet nagaan hoe de banengroei in Enschede moet worden geduid. De wethouder vermoedt dat de vermoedelijke banengroei vooral het gevolg is van de ontwikkelingen in de binnenstad van Enschede en op het Kennispark bij de Universiteit Twente.

Als regio laat Twente een daling van het aantal banen zien in 2014. Die ligt tussen de 0 en 1 procent, zo blijkt uit de Lisa-cijfers.

Foto: Hollandse Hoogte