Nieuws Actueel

Meer bezuinigingen bij Wegener

Rik Nizet 22 januari 2014

Uitgeverij Wegener gaat komende jaren verder snijden in de kosten. Er zal onder meer worden bezuinigd op personeel, maar hoeveel banen er geschrapt gaan worden kan het concern nog niet zeggen.

Vanaf 2015 tot eind 2017 gaat Wegener 30 miljoen euro bezuinigen, bevestigde topvrouw Susan Duinhoven woensdag na berichtgeving van De Telegraaf. De komende maanden zal volgens haar worden gekeken waar precies in de kosten wordt gesneden.

400 banen geschraptAfgelopen jaar bespaarde Wegener al zo'n 50 miljoen euro. Er werden een kleine 400 banen geschrapt. Wegener telt nu nog ongeveer 2250 werknemers.

MecomWegener is eigendom van het Britse Mecom en maakt onder meer de regionale kranten de Stentor, de Gelderlander, De Twentsche Courant Tubantia, het Brabants Dagblad, het Eindhovens Dagblad, BN/De Stem en PZC.

Wegener heeft de laatste jaren veel last van de moeilijke omstandigheden op de Nederlandse mediamarkt. De inkomsten uit advertenties lopen terug. Mecom had de kranten van Wegener tot voor kort ook in de etalage staan, maar het Britse moederbedrijf liet in oktober weten dat deze niet langer te koop zijn. Het mediaconcern denkt op dit moment geen aantrekkelijke prijs te kunnen krijgen voor Wegener, en andere bedrijfsonderdelen waarvan het een verkoop overwoog.