Nieuws Actueel

'Meer mensen op zoek naar flexbureau'

Caroline Spilt 22 april 2015

Kantoor rommel flex groot

De Eerste Kamer heeft met een ruime meerderheid ingestemd met een wet voor het recht op thuiswerken en flexibel werken. Voortaan kunnen werknemers (van een organisatie met meer dan tien personen) hun werkgever vragen om aanpassing van de werkplek. Als de werkgever dit verzoek afwijst moet hij dit motiveren.

Lees ook:

Thuiswerken wettelijk recht

De nieuwe wet is toepasbaar voor iedereen voor wie de werkzaamheden minder plaats- en tijdgebonden zijn. Voor een groot aantal beroepen is het echter niet mogelijk om op flexplekken of thuis te werken, zoals bijvoorbeeld de stratenmaker of piloot.

Balans werk en privéDeze wet maakt het voor werknemers makkelijker om een balans te vinden tussen werk en privé. Ideaal voor mantelzorgers of voor mensen die hun werktijden zo kunnen aanpassen aan de schooltijden van de kinderen. Doordat de kantoorwerker nu de mogelijkheid heeft om dichter bij huis te werken vermijdt hij lange files, wat weer zorgt voor een ontspannen begin van de werkdag.

Kantoor dichtbij huis"Niet iedereen heeft thuis een goede werkplek", zegt Robbert Klaassen, commercieel directeur bij Regus. "Uit recent onderzoek onder 44.000 senior business professionals wereldwijd is gebleken dat slechts 51% van de mensen die regelmatig thuis werken aangeeft over een volledig uitgerust thuiskantoor te beschikken. Naar verwachting zullen nu meer mensen op zoek gaan naar een flexbureau." Regus heeft 60 business centers in heel Nederland met hoogwaardige werkplekken en alle moderne middelen als een goed IT netwerk en wifi. Er is altijd wel een business center dicht bij huis. Wij bieden permanente kantoorruimtes maar ook dagkantoren en flexibele werkplekken. De vestigingen liggen bij belangrijke uitvalswegen en zijn ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar.