Nieuws Actueel

Meer omzet en gebruikers voor Facebook

Van onze redactie 29 juli 2015

Image 5119056

De omzet steeg met 39 procent tot 4 miljard dollar (3,6 miljard euro) in vergelijking met een jaar eerder. Facebook behaalde meer inkomsten uit advertenties. Die klommen met 43 procent tot 3,8 miljard dollar. Daarvan werd 76 procent behaald uit mobiele reclames. De nettowinst daalde echter met 9 procent naar 719 miljoen dollar vanwege bijzondere posten en hogere uitgaven. De aangepaste winst nam met 28 procent toe tot 1,4 miljard dollar.

Wel had het bedrijf last van negatieve wisselkoerseffecten. Als die buiten beschouwing worden gelaten, was de omzet met 50 procent toegenomen.

Gebruikers

Het aantal dagelijks actieve gebruikers van 's werelds meest populaire netwerksite bedroeg in juni gemiddeld 968 miljoen, een groei met 17 procent op jaarbasis. Maandelijks maken 1,49 miljard mensen gebruik van Facebook, een toename van 13 procent.

Volgens Zuckerberg heeft het in 2004 opgerichte Facebook opnieuw een goed kwartaal gedraaid en blijft het bedrijf zich richten op het verbeteren van zijn diensten.

De resultaten waren beter dan analisten gemiddeld hadden verwacht. Het aandeel Facebook ging in de handel nabeurs op Wall Street echter wel omlaag. De marktwaarde van Facebook bedraagt meer dan 250 miljard dollar.